joi, septembrie 06, 2018

www.Acum100ani.ro

 Proiectele  CENTENAR  -ului 

Historia Rediviva a lansat "Acum 100 ani" - primul proiect educational sub conceptul Visual History, o abordare imersiva, gamificata, un mod dramatizat de prezentare a informatiilor istorice aduse in prezent prin mijloace vizuale, utilizand tehnologia 3D si realitate virtuala. In acest context ia nastere istoria ca DIVERTISMENT.

Proiectul "Acum 100 ani" este un demers educațional apolitic, pro bono, adresat tinerei generații. Ne propunem să reactivăm interesul pentru istorie al tinerei generații prin apelul la cele mai noi tehnologii. 
Platforma îmbină efectele 3D și VR pentru redarea armamentului și decorațiilor de război cu documentarea istorică și fragmentele de memorialistică. Astfel, sperăm ca istoria văzută prin lentila digitală să devină captivantă pentru tineri. 
Prin proiectul pilot "Acum 100 ani" lansăm conceptul Visual History în România și deschidem drumul proiectelor viitoare ce pot readuce în actualitate și alte fragmente de istorie. ... citiţi mai multe aici

Niciun comentariu:

Ce înseamnă Centenarul Marii Uniri

 sigla oficiala  În anul 2018, comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român...

POPULARITATE