miercuri, octombrie 31, 2018

Dialog cu Baconschi la Universitate


Vineri, 2 noiembrie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați îl va avea ca invitat pe Teodor Baconschi  - teolog, diplomat, scriitor, fost ministru de externe al României, care va susține conferința intitulată
„La Centenar: Diplomația națională  într-o lume globalizată”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 11.00  la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie, în campusul Științei, pe strada Domnească nr. 111, în sala AS 011.

Intrarea este liberă, toți cei interesați sunt așteptați la conferință.

marți, octombrie 30, 2018

"Cum s-a creat Romania": azi "Familia regala si Marea Unire"


Centenarul Marii Uniri continua cu ciclul de conferinte "Cum s-a creat Romania"
De aceasta data, tocmai de la Craiova, profesorul universitar doctor habilitat, domnul Sorin Liviu Damean, decanul Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii din Craiova, va prezenta publicului galatean cateva repere despre "Familia regala si Marea Unire", la Lapidarium, in data de 30 octombrie 2018, ora 17.00. 
Intrarea este, ca de obicei, libera!

luni, octombrie 22, 2018

„Centenarul României Mari - viziune, cunoaștere și promovare a istoriei de acum 100 de ani”

Vineri, 19 octombrie 2018, ora 10:00, în cadrul Secției pentru Copii a avut loc o nouă activitate din cadrul proiectului educațional „Centenarul României Mari - viziune, cunoaștere și promovare a istoriei de acum 100 de ani”.
Gazda acestei întâlniri a fost Geta Eftimie, director adjunct al Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia”. Prezenți la manifestare au fost elevii clasei a VIII-a ai Școlii Gimnaziale Nr. 25, coordonați de dir. prof. Dorina Savin și prof. Nina Gurău. Personalitatea despre care s-a făcut vorbire a fost ECATERINA TEODOROIU.
mai multe amanunte despre manifestările dedicate Centenarului citiţi aici

sâmbătă, octombrie 20, 2018

Proiectul cultural educațional „Centenarul prin ochii tinerei generații”

* Liceenii de la Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc” Galaţi au dat startul manifestărilor
Îndrumaţi de profesorii Elena-Antoneta Grigoraș, Nicoleta Di Grandi şi Iulian Grigoraş, vineri, 19 octombrie, elevii au vizitat Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”- Biblioteca Municipală pentru a marca prima acţiune în cadrul proiectului educaţional demarat de către bibliotecă şi Fundația „Andreiana Juventus”.
Gazdele au avut şi o surpriză uriaşă pentru tineri. Alături de Geta Eftimie, director adjunct al Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia” şi Florina Diaconeasa, şefa Serviciului de Relaţii cu publicul din cadrul instituţiei, a fost prezent şi un invitat surpriză: generalul (r) Emil Străinu, binecunoscut publicului gălăţean, şi nu numai, drept un prolific scriitor, mai ales pentru cărţile sale axate pe cele mai "fierbinţi" teme conspiraţioniste ale momentului. 
De altfel, gen.(r) Străinu a fost oaspetele Bibliotecii V.A.Urechia din Galaţi, în urmă cu o zi, când a fost invitat să îşi lanseze două cărţi: „Războiul meteorologic” și „Agenda secretă”, în cadrul Salonului Literar „Axis Libri”, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central.
mai multe detalii despre proiectul educaţional citiţi aici

luni, octombrie 01, 2018

Deschiderea anului universitar, la Galaţi, de CENTENAR


În deschiderea anului universitar 2018 - 2019, la Universitatea Danubius din Galaţi a fost difuzat documentarul AGERPRES „Marea Unire – România, la 100 de ani”. În cadrul evenimentului, la care au participat şi oficialităţi ale judeţului Galaţi, a fost prezentat şi albumul foto realizat de AGERPRES, România: Evoluţie, Ediţie specială pentru Centenarul Marii Uniri, pe care participanţii la eveniment l-au primit şi apreciat ... continuare aici

Ce înseamnă Centenarul Marii Uniri

 sigla oficiala  În anul 2018, comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român...

POPULARITATE