sâmbătă, iunie 29, 2019

Scoala de vara dunareana, editia a -IV-a


Comunicat
Asociatia “Danubiana “ Galati, reprezentata de Antoneta Crudu -presedinta si Marius Crudu- vicepresedinte, organizeaza la Galati, o noua editie a Scolii de vara dunarene, la care vor participa un numar de 40 cadre didactice din Ucraina si Republica Moldova.
Deschiderea va avea loc in data de 2 iulie 2019, ora 10,00 la Biblioteca Judeteana “V.A.Urechia” Galati care este si partenerul acestui proiect .
Celelalte activitati se vor desfasura in alte locatii culturale, unde participantii vor avea ocazia sa interactioneze cu literatura si istoria scrisa de poeti, scriitori si istorici galateni, din tara si de peste hotare. Vor avea loc lansari de carte, “vor hoinari prin literatura romana”,vor asculta “ vorbele de duh” ale lui Anton Pann in compania fomatiei “Kalofonis”, vor lua la pas orasul pana la faleza Dunarii, la Biserica “Sfanta Precista” vor vizita statuia lui Ioan Stepanovici Mazepa si se vor bucura de dulcele grai romanesc exprimat in versuri si cantec sustinut de grupul folcloric“Doina Dunarii”.
Acest proiect a fost sprijinit de Centrul Cultural “Dunarea de jos”Galati, “Episcopia Dunarii de jos”-
Asociatia “Ion T.Sion” ,Primaria si Consiliul Local al comunei Umbraresti-Galati, profesori si elevi ai Colegiului National ”C.Negri”, Liceului Tehnologic din orasul Beresti, precum si un grup de copii din satul Moscu, orasul Targu Bujor, coordonat de preotul satului.
Toate portile institutiilor noastre vor fi deschise astfel incat , pentru o saptamana, Galatiul sa devina gazda unui frumos eveniment cultural si literar.
Finantatorul acestui proiect este Ministerul Pentru Romanii de Pretutindeni care a oferit si suportul logistic.
Au oferit de asemenea sprijin, Centrul de informare al Romanie din Ismail, Universitatea “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Asociatia”Draghistea” din Chisinau precum si dna Zinaida Pinteac-profesor la Scoala Frumusica Noua, Regiunea Odessa si dnul Mihail Mecineanu,profesor la Scoala din Orlovca, regiunea Odessa, Ucraina.
Un sprijin deosebit l-a adus dna profesor Areta Mosu -Vicepresedinta Asociatiei”Astra”, presedinta Despartamantului “Mihail Kogalniceanu” din Iasi.
Tuturor le multumim si le uram un “bun venit” in Orasul de la Dunare, aflat in sarbatoare . Bun venit la Galati !
pentru desfasurarea activitatilor si programul propus cititi aici

Niciun comentariu:

Ce înseamnă Centenarul Marii Uniri

 sigla oficiala  În anul 2018, comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român...

POPULARITATE