sâmbătă, decembrie 01, 2018

La Mulţi Ani, ROMÂNIA!

Pe 1 decembrie 2018 România sărbătoreşte împlinirea celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918, când cele şase provincii istorice româneşti s-au reunit cu "Ţara Mamă". 
Puţini oameni ştiu,  că momentul a fost cu adevărat ISTORIC şi UNIC pentru ţara noastră ca stat şi pentru noi ca popor. Frământată de mari probleme economice, afectată puternic de efectele nefaste ale unui război dus chiar pe teritoriul său, mare parte sub ocupaţie, cu o armată slab echipată şi supusă unor presiuni extreme, în condiţiile în care conducerea ţării se retrăsese în Moldova, ca o ultimă redută de luptă, înconjurată de inamici din toate părţile, România a avut, totuşi, şansa unei reveniri remarcabile pe scena europeană, în contextul producerii unei serii de recuperări teritoriale pierdute vremelnic prin interventia imperiilor dimprejur. Momentul de maximă importanţă şi care a rămas întipărit pentru totdeauna în memoria colectivă a fost 1 decembrie 1918.
mai multe amanunte cititi pe pagina CENTENARULUI

Niciun comentariu:

Ce înseamnă Centenarul Marii Uniri

 sigla oficiala  În anul 2018, comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român...

POPULARITATE