vineri, septembrie 06, 2019

Ziua Limbii Române sărbătorită la Ismail

Asociația Centrul de Informare Românesc din Ismail, cu sprijinul Universității „Dunărea de Jos" din Galați şi sprijiniţi de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni, organizează la Casa de Cultură din Ismail evenimentul cultural „Identitate și trăire românească prin educație și cultură".
Manifestările, în cadrul cărora sunt invitate şi şapte ansambluri folclorice din raion care vor întreţine spectacolul muzical de pe scenă,  vor fi moderate de către Gina Necula, conferențiar doctor al Universității „Dunărea de Jos" din Galați, și Ion Bâcu, poet și profesor de limbă română din raion.
amănunte citiţi în pagina dedicată Euroregiunii Dunărea de Jos

luni, august 12, 2019

Figurile celebre ale CENTENARULUI, în emisiunile numismatice ale BNR III


Începând cu data de 27 august 2019 Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic monede din aur și alamă pentru colecționare și va pune în circulație o monedă din alamă, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Regele Ferdinand I Întregitorul.

citiţi detalii în pagina dedicată Centenarului

joi, august 08, 2019

„GreeTHiS – Turism verde și moștenire istorică - un pas important pentru dezvoltarea Bazinului Mării Negre”

O nouă etapă din proiect va avea loc săptămâna viitoare la sediul CERONAV
Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos” organizează o întânire pentru toţi cei interesaţi sub forma unui atelier de informare privind dezvoltarea turismului transfrontalier şi antreprenoriatul în turism şi cultură. Tema dezbaterilor din această etapă va fi eficienţa energetică şi soluţiile tehnice oferite

mai multe amănunte, în pagina dedicată Euroregiunii "Dunărea de Jos"

miercuri, iulie 31, 2019

Studenţi în practică la structurile teritoriale de la "IMIGRĂRI"

24 de ofiţeri de poliție, absolvenți ai Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, specializarea Imigrări, s-au alăturat colegilor de la Inspectoratul General pentru Imigrări. Timp de un an de zile poliţiştii se vor afla sub tutela specialiştilor IGI care îi vor iniţia în tainele acestei meserii.
amănunte în pagina dedicată Regiunii sud - est.

sâmbătă, iulie 27, 2019

Vrancea comemorează eroii neamului

Evenimentele de comemorare a eroilor căzuți în luptele din Vrancea în Primul Război Mondial derulate, generic, sub egida Vrancea Eroică vor debuta pe data de 29 iulie 2019 la Mausoleul Eroilor Focșani. 
Un bogat program de manifestări cultural-artistice şi religioase se va desfăşura până pe 6 august în mai multe locaţii din Vrancea
... mai multe amănunte citiţi în pagina dedicată

Sute de straini s-au refugiat in Romania, de la inceputul anului si pana acum

În prima jumătate a anului 2019, 792 de persoane au solicitat acordarea protecției internaționale din partea statului român, iar în 240 de cazuri a fost recunoscut statutul de refugiat sau acordată protecție subsidiară. Totodată, peste 500 de beneficiari ai unei forme de protecție au urmat programele de integrare ...
vezi alte detalii aici

marți, iulie 23, 2019

STUDENȚI AI ACADEMIEI DE POLIȚIE “ ALEXANDRU IOAN CUZA ” ÎN PRACTICĂ LA INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI


10 studenți ai Academiei de Poliție “ Alexandru Ioan Cuza ” sunt inițiați în tainele meseriei de către specialiștii Inspectoratului General pentru Imigrări, pe o perioadă de stagiu de patru săptămâni în cadrul structurilor operative de pe raza municipiului București și a 6 județe...
amănunte în paginile interioare

luni, iulie 15, 2019

Eroul primului război mondial, un Centenar de istorie si aduceri aminte


A fost Centenarul Marelui Război de Reîntregire Națională în 2017, a fost Centenarul Marii Uniri în 2019, merită eroii noștri și în special Eremia Grigorescu o comemorare demnă de 100 de ani de când a plecat spre veșnicie ... 

despre seria de manifestări dedicate, zilele acestea, gen. Eremia Grigorescu, în Galaţi, citiţi mai multe în pagina dedicată

luni, iulie 01, 2019

O istorie necunoscută a Centenarului

Biblioteca Gheorghe Asachi din Iași
Să redescoperim istoria recentă a românilor şi evenimentele anului 1918 într-o manieră altfel, prin intermediul Social Media şi al noilor tehnologii de informare şi comunicare care ne pot face astăzi, pe fiecare dintre noi, românii, într-un fel sau altul, părtaşi la propria evoluţie, personaje direct implicate sau doar nişte simpli observatori.

citiţi mai multe detalii aici, în pagina dedicată 

sâmbătă, iunie 29, 2019

Scoala de vara dunareana, editia a -IV-a


Comunicat
Asociatia “Danubiana “ Galati, reprezentata de Antoneta Crudu -presedinta si Marius Crudu- vicepresedinte, organizeaza la Galati, o noua editie a Scolii de vara dunarene, la care vor participa un numar de 40 cadre didactice din Ucraina si Republica Moldova.
Deschiderea va avea loc in data de 2 iulie 2019, ora 10,00 la Biblioteca Judeteana “V.A.Urechia” Galati care este si partenerul acestui proiect .
Celelalte activitati se vor desfasura in alte locatii culturale, unde participantii vor avea ocazia sa interactioneze cu literatura si istoria scrisa de poeti, scriitori si istorici galateni, din tara si de peste hotare. Vor avea loc lansari de carte, “vor hoinari prin literatura romana”,vor asculta “ vorbele de duh” ale lui Anton Pann in compania fomatiei “Kalofonis”, vor lua la pas orasul pana la faleza Dunarii, la Biserica “Sfanta Precista” vor vizita statuia lui Ioan Stepanovici Mazepa si se vor bucura de dulcele grai romanesc exprimat in versuri si cantec sustinut de grupul folcloric“Doina Dunarii”.
Acest proiect a fost sprijinit de Centrul Cultural “Dunarea de jos”Galati, “Episcopia Dunarii de jos”-
Asociatia “Ion T.Sion” ,Primaria si Consiliul Local al comunei Umbraresti-Galati, profesori si elevi ai Colegiului National ”C.Negri”, Liceului Tehnologic din orasul Beresti, precum si un grup de copii din satul Moscu, orasul Targu Bujor, coordonat de preotul satului.
Toate portile institutiilor noastre vor fi deschise astfel incat , pentru o saptamana, Galatiul sa devina gazda unui frumos eveniment cultural si literar.
Finantatorul acestui proiect este Ministerul Pentru Romanii de Pretutindeni care a oferit si suportul logistic.
Au oferit de asemenea sprijin, Centrul de informare al Romanie din Ismail, Universitatea “Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Asociatia”Draghistea” din Chisinau precum si dna Zinaida Pinteac-profesor la Scoala Frumusica Noua, Regiunea Odessa si dnul Mihail Mecineanu,profesor la Scoala din Orlovca, regiunea Odessa, Ucraina.
Un sprijin deosebit l-a adus dna profesor Areta Mosu -Vicepresedinta Asociatiei”Astra”, presedinta Despartamantului “Mihail Kogalniceanu” din Iasi.
Tuturor le multumim si le uram un “bun venit” in Orasul de la Dunare, aflat in sarbatoare . Bun venit la Galati !
pentru desfasurarea activitatilor si programul propus cititi aici

miercuri, iunie 26, 2019

Ziua Drapelului Național

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998
Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne. ...mai multe amănunte citiţi aici
urmăriţi aici programul stabilit de autorităţi cu ceremoniile prilejuite de cinstirea drapelului național
BRĂILABUZĂUTULCEA,
GALAŢIVRANCEACONSTANŢA

vineri, iunie 21, 2019

Figurile celebre ale CENTENARULUI, în emisiunile numismatice ale BNR II

Începând cu data de 01 iulie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat), cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Alexandru Marghiloman

amănunte puteţi citi pe blog, în pagina dedicată Centenarului

joi, iunie 20, 2019

Ziua Mondială a Refugiaților

sursa: facebook.com/imigrari
În fiecare an, pe 20 iunie, apreciem în mod special puterea, curajul și rezistența pe care refugiații le aduc zilnic. Ziua Mondială a Refugiatului reprezintă un prilej de conștientizare a situaţiei milioanelor de persoane deplasate forţat din cauza conflictelor. Raportul anual al UNHCR, Tendințe Globale, publicat astăzi, arată că aproape 70,8 milioane de copii, femei şi bărbaţi au fost obligaţi să îşi părăsească ţările de origine, de două ori mai mulţi decât în urmă cu două decenii.
amanunte cititi aici

sâmbătă, iunie 15, 2019

Minoritatea turcă, în vâltoarea primelor momente a făuririi României Mari


Proiectul iniţiat de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, în februarie 2018 şi dedicat Centenarului Marii Uniri, constând dintr-un ciclu de conferinţe intitulat "Cum s-a creat România", organizat în parteneriat cu Muzeul de Istorie "Paul Păltânea", continuă cu o nouă prelegere, susţinută de Nazare-Abdula Gulten preşedintele UDTR-filiala Galaţi, care conduce şi Centrul de Cercetare, Dezvoltare, Educaţie şi Cultură Turcă „Dunărea de Jos” .
amănunte pe pagina dedicată

sâmbătă, iunie 08, 2019

Aproape 100 de străini, depistaţi că munceau ilegal în România, în situaţie de expulzare


Aproape 300 de cetățeni străini au fost depistaţi de poliţişti de la Imigrări în situații ilegale, în urma acţiunilor de control specifice întreprinse în luna mai. Cu această ocazie, 91 dintre aceştia au fost înştiinţaţi că vor trebui să părăsească teritoriul României, 71 dintre ei fiind escortaţi până la graniţă. 
De asemenea, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale de aproximativ 600.000 lei, cetățenilor străini și angajatorilor pentru nerespectarea cadrului juridic aplicabil. Un număr de 44 de societăţi comerciale au fost amendate pentru că nu au respectat regimul juridic privind angajarea străinilor.
 mai multe amănunte citiţi aici


vineri, mai 31, 2019

Colecție inedită de ziare de arhivă, de Centenar

Am redescoperit la chioşcurile de ziare o publicaţie pe care toţi românii ar trebui, dacă nu să o citească din scoarţă în scoarţă, măcar să o frunzărească, pentru a reuşi să înţeleagă "de la sursă" realitatea vieţii de zi cu zi din România, din prima jumătate a secolului trecut.
Publicaţia face parte dintr-o colecție de publicații, ce se întinde pe 52 de săptămâni, şi care apare sub titlul „Ziarele României Mari”, o colecție de ziare românești din perioada 1918 - 1947, distribuită în România și în Republica Moldova, potrivit Paginii de Media
mai multe amănunte, în pagina dedicată

sâmbătă, mai 25, 2019

"Descoperirea geografiei românilor de pretutindeni"

În imagineHarta bazinului Dunării Mijlocii de Johannes Honterus, 1541, Brașov

Institutul Cultural Român anunţă un eveniment deosebit ce se va organiza săptămâna viitoare la sediul din Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti
Manifestarea, la care sunt invitaţi "toţi ce simt româneşte", aniversează Ziua Românilor de Pretutindeni şi va consta, în principal dintr-o prelegere susţinută de Mihai Viorel Nicolae, directorul Institutului „Frații Golescu” din București, luni, 27 mai 2019, de la ora 18.00.
mai multe amănunte citiţi AICI

sâmbătă, mai 18, 2019

Alegeri prezidentiale ... transfrontaliere!

  • Sergiu Drangoi este noul Președinte al Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Dunărea de Jos” 
Joi, 16 mai, la Cahul, a avut loc Adunarea Generală a Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Dunărea de Jos”, organism de cooperare cu membri din 3 țări, România, Republica Moldova și Ucraina. Din România au participat reprezentanţii celor trei Consilii Județene membre ale structurii euroregionale: Brăila, Galaţi şi Tulcea  amănunte citiţi în pagina dedicată

vineri, mai 17, 2019

"Basoreliefurile Unirii" au trecut Prutul

Şi la Cahul, în R.Moldova, au ajuns "Basoreliefurile Unirii", lucrările iniţiate de Asociaţia Frontiera Gălăţeană în An Centenar, prin care sunt reprezentate 15 figuri istorice marcante ale neamului: Burebista, Decebal, Traian, Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, Petru Rareș, Ioan Vodă cel Cumplit, Mihai Viteazul, Dimitrie Cantemir, Constantin Brâncoveanu, Avram Iancu, Alexandru Ioan Cuza, Regina Maria și Regele Ferdinand I.
mai multe amănunte citiţi pe pagina Centenarului

marți, mai 14, 2019

Se lansează albumul centenar "Teatrul de Animație în România"

Miercuri, ora 17.30, în cadrul celei de-a XXVII – a ediții a Festivalului Internațional de Animație „Gulliver”, va avea loc un eveniment de referinţă pentru teatrul de păpuşi din România, înscris totodată şi în seria manifestărilor dedicate Anului CENTENAR. 
În prezenţa artiştilor gălăţeni dar şi a numeroşi invitaţi, pasionaţi de fenomenul animaţiei şi a artei teatrale, managerul Teatrului Țăndărică din Bucuresti, Călin Mocanu va susţine la Librăriile Humanitas, prezentarea cărţii "Teatrul de Animație în România"- Album Centenar.  
amănunte despre lansare şi eveniment citiţi pe pagina dedicată Centenarului 

sâmbătă, mai 11, 2019

Zeci de străini depistaţi muncind la negru în România

Nu mai puţin de 142 de străini, care desfășurau activități lucrative fără forme legale sau se aflau în ședere ilegală în România, au fost depistaţi de poliţiştii de la Imigrări, în urma unor acțiuni întreprinse la nivel național în luna aprilie.
Activităţile desfăşurate în luna aprilie se înscriu pe linia activităţii de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini, care  reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului. În acest sens au fost vizate controlului peste 200 de societăţi comerciale şi, în urma depistării neregulilor au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 800 000 de lei. 
mai multe amănunte citiţi aici

joi, mai 09, 2019

"Ecouri ale Marii Uniri în presa vremii şi în literatură"

Un sfârşit de săptămână mai altfel, vă oferă Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, în cadrul ciclului de conferinţe "Cum s-a creat România", proiect dedicat Centenarului Marii Uniri şi realizat în colaborare cu Muzeul de Istorie "Paul Păltânea" din Galaţi.
Un oaspete de seamă, de dincolo de munţi, de la Tg. Mureş, scriitor, jurnalist, dar şi director al Direcţiei pentru Cultură Mureş, Nicolae Băciuţ va conferenţia despre ecourile Marii Uniri în presa vremii şi în literatură. 
Lucruri inedite, ori mai puţin spuse şi scrise, le vom afla cu prilejul conferinţei care va avea loc vineri, 10 mai 2019, ora 17.00, la Lapidarium. Intrarea va fi, ca de obicei, liberă. ..... amănunte AICI

luni, mai 06, 2019

Concursul național „Recunoștință făuritorilor Marii Uniri” şi-a desemnat câştigătorii

prof.coord. Violeta Lungeanu
 Organizat de Ministerul Educației Naționale cu prilejul Zilei Naționale de 1 Decembrie 2018, concursul s-a finalizat în această lună, cu ocazia desemnării câştigătorilor la toate cele patru secţiuni stabilite prin regulament.

Echipa Colegiului Naţional „Constantin Negri” din Galaţi, formată din elevul Radu Ivanov şi prof.coord. Violeta Lungeanu şi-a adjudecat premiul III la categoria LITERATURĂ cu lucrarea „Sunt un nebun modern: îmi iubesc ţara” (foto profesor)

Concursul cu tema Recunoștință făuritorilor Marii Uniri’ a presupus elaborarea unei lucrări originale, reprezentativă pentru viziunea autorului. Concurenții au avut libertatea de a-și alege formatul de prezentare.

Competiţia s-a adresat tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul preuniversitar, cu următoarele secțiuni:creație literară (versuri, proză, eseuri), arte vizuale și muzicale, creații media. În competiţie au putut participa şi studenții din domeniul arte vizuale, din cadrul a 18 universități din țară, care au astfel de specializări.mai multe detalii in pagina dedicata CENTENARULUI

sâmbătă, aprilie 20, 2019

Secolul României Mari, pe plan internaţional


Fundația Europeană Titulescu a organizat marți, 16 aprilie, lansarea a două volume din seria 

Politica externă și diplomația României pe parcursul unui secol de la înfăptuirea României Mari 

ediţie coordonată de Ion M. ANGHEL, cu cărţi apărute la Editura Academiei Române. amănunte citiţi în paginile de Centenar ale BLOG-ului

joi, aprilie 18, 2019

Lansare de carte dedicată Centenarului Marii Uniri la "V.A.Urechia"

Vineri, 19 aprilie 2019, ora 13:00 în sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, în cadrul Consfătuirii Județene Anuale a bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din județul Galați, se va lansa volumul 

DIMITRIE CANTEMIR ȘI CONȘTIINȚA UNITĂȚII ROMÂNILOR. STUDII ȘI ARTICOLE DEDICATE CENTENARULUI MARII UNIRI. 
Coordonatori volum: col. (r) dr. Mircea Dogaru și col. (r) Viorel Ciobanu. Prezintă: col. (r) Viorel Ciobanu și lect. univ. dr. Valentin Bădescu. Participă elevi ai Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir”. (continuarea citiţi aici)

luni, aprilie 15, 2019

"Cum s-a creat Romania" continua!

Industriaşii gălăţeni au fost printre cei mai activi susţinători ai eforturilor Armatei Române în timpul Primei Conflagraţii Mondiale, de la începutul secolului trecut. Sau cel puţin aşa reiese din datele istorice scoase la lumină de cercetătorii istorici în decursul vremii. 
În acest context, ciclul conferinţelor "Cum s-a creat România" continuă şi în această lună cu o nouă prelegere susţinută de prof. Camelia Nenu
"Sustinerea economica a Marelui Razboi pentru Reintregire de catre industriasii galateni".

mai multe amănunte găsiţi aici

duminică, aprilie 07, 2019

INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI SĂRBĂTOREȘTE 138 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARĂ

Comunicat de presă, București, 

Polițiștii de imigrări celebrează, la data de 7 aprilie a.c., 138 de ani de la semnarea, de către Regele Carol I, a primului act normativ care reglementa regimul străinilor în România „Legea asupra streinilor“, publicată în Monitorul Oficial nr. 6 din anul 1881. 

Momentul a devenit unul de importanță deosebită pentru fiecare polițist de imigrări, și, în semn de onoare, Ziua Armei este marcată anual printr-o serie de activități informative, culturale, competiții sportive, precum și acordarea distincțiilor pentru Polițistul și Structura Anului. 
....continuarea aici

vineri, martie 15, 2019

„Sub zodia ideologiei comuniste: Marea Unire de la 1918”

„Cum s-a creat România”. 
Conferinţă susţinută de prof. univ. dr. Arthur Tuluş, directorul Departamentului de Istorie, Filosofie şi Sociologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Ciclul de conferinţe intitulat organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi şi Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, continuă şi în luna martie. Organizatorii se reunesc luni, 18 martie 2019, sediul Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi - Lapidarium, str. Mr. Iancu Fotea nr. 2 (lângă Biserica Greacă), începând de la ora 17,00 
... amănunte cititi in pagina dedicata Centenarului

duminică, martie 03, 2019

De la calendarul iulian la calendarul gregorian, in Romania anului 1919

În data de 5/18 martie 1919, Consiliul de Miniştri a adoptat Decretul-lege nr. 1.053 pentru „Adoptarea calendarului gregorian pe ziua de 1 aprilie 1919”, publicat în Monitorul Oficial în 6 martie. A intrat în vigoare pe întregul cuprins al ţării, cu toate că existau diverse probleme de adaptare, în special în Basarabia, care nu era pregătită administrativ pentru trecerea la noul calendar şi a cărei populaţie s-a dovedit mai reticentă. 
Conform decretului, ziua de 1 aprilie 1919 stil vechi devenea oficial ziua de 14 aprilie stil nou
Începând cu această dată, toate datele din România s-au scris conform calendarului gregorian.
http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Adoptarea_calendarului_gregorian

joi, februarie 21, 2019

GreeTHiS - turism verde şi moştenire istorică - un pas important pentru dezvoltarea Bazinului Mării Negre

Un amplu proiect transfrontalier, lansat zilele acestea, reuneşte organizaţii din şase ţări riverane la Marea Neagră, potrivit unui comunicat de presă transmis de către Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos”. 
Bazinul Marii Negre
În valoare de peste un milion de euro, proiectul are ca obiectiv general stimularea dezvoltării turismului ecologic transfrontalier în Bazinul Marii Negre, prin promovarea know-how-ului privind protecţia patrimoniului, tehnologii de protejare şi adaptare climatică pentru clădirile istorice şi facilitarea transferului de soluţii de afaceri inovatoare între ţări.
Timp de 30 de luni, pe perioada implementării acestui proiect, partenerii implicaţi, printre care şi Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră "Euroregiunea Dunărea de Jos" - România îşi vor reuni eforturile pentru promovarea în comun a afacerilor şi antreprenoriatului în sectoarele turism şi cultură din această zonă ... mai multe amănunte aici 

luni, ianuarie 07, 2019

- Cât de mult au fost interesaţi românii de subiectul "CENTENAR"?

* O statistică online a căutărilor pe google, ordonată pe judeţe şi pe subiectele de interes ale românilor, în ultimul an, oferită de Google Trends 
Una dintre aplicaţiile cu rol statistic - G.trends - care sprijină activitatea motorului de cautare pe internet Google, arăta că, la începutul acestui an, cele 10 subiecte de interes pentru români de Centenar au fost, în ordine (1 - de la cele mai cautate, 10 - la cele mai putin cautate):
1 - 100 centenar
2 - titluri de stat centenar
3 - titluri de stat
4 - despre centenar
5 - bancnota centenar
6 - an centenar
7 - desene centenar
8 - sigla centenar
9 - ministerul culturii centenar
10 - imagini centenar
În topul naţional, pe judeţe, dar şi în Regiunea de sud - est a României, cei care au căutat mai asiduu cuvântul "CENTENAR" au fost (şi) buzoienii, care au situat judeţul printre primele 10 pe ţară, asta în timp ce tulcenii au manifestat un interes mai scăzut în căutările online, la mai puţin de jumătate din interogările pe net ale muntenilor, poziţionându-se, chiar, pe ultimul loc dintre judeţele României. Mai jos sunt trecute judeţele, în ordinea poziţionării lor pe listă şi numărul interogărilor efectuate.
Poziţia 5/BUZAU = 78 căutări; 13/GALATI = 64 căutări; 29/VRANCEA = 49 căutări; 37/CONSTANTA = 42 căutări; 39/BRAILA = 34 căutări; 41/TULCEA = 33 căutări.

Ce înseamnă Centenarul Marii Uniri

 sigla oficiala  În anul 2018, comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român...

POPULARITATE