vineri, iulie 13, 2018

„Autori gălățeni și cărțile lor”, într-o expoziție de zile mari

* Mii de cărți, editate de peste 200 de autori gălățeni, vor fi cunoscute de public printr-o inedită manifestare culturală dedicată CENTENARULUI la Galați

Pentru a doua oară în acest an, profesorul Ghiță Nazare (foto) revine în atenția publicului gălățean, și nu numai, cu organizarea unui alt eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, de această dată cu o inedită expoziție de carte. 
În cadrul Salonului cultural „Armonii de toamnă”, al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (C.A.R.P.) luni, 16 iulie, începând cu ora 10.00, se va deschide publicului, în Biblioteca instituției de pe strada Domnească nr. 53, expoziția „Autori gălățeni și cărțile lor”. 
     "Am luat această inițiativă după ce am constatat că, în Galați, nu s-a editat niciodată (doar) o enciclopedie a scriitorilor/creatorilor gălățeni și a cărților care le-au tipărit până acum", a declarat prof. Nazare cu ceva vreme în urmă. 
Odată lansat apelul în breasla gălățeană, inițiatorul a constatat că reacția scriitorilor autohtoni întrece așteptările, sute de confrați dând curs inițiativei de se înscrie cu cărțile editate. 
Pentru a face față avalanșei de cărți aduse de scriitori, organizatorii au anunțat că fiecare autor va fi înregistrat cu cel mult 20 de cărți din portofoliu în fișele de prezentare. Potrivit prof. Nazare, cărțile care vor fi prezente în expoziție au fost selectate din cele peste 300 trimise de aproape 200 de autori. Și, după cum a subliniat amfitrionul evenimentului, pentru a păstra și caracterul acestei expoziții „... se vrea semnalarea dimensiunilor potențialului creator al autorilor gălățeni”, manifestarea va avea și un moment surpriză, atunci când se va prezenta documentarul despre cele peste 1500 de cărți care aparțin celor circa 60 de autori autohtoni consacrați, baza de scriitori de la care s-a demarat ineditul proiect.
În cadrul expoziției, cărțile vor fi așezate pe opt secțiuni tematice:  literatură, carte pentru copii, științăă și tehnică, artă, religie, zona didactică, umor, sport și turism. Iar pentru public organizatorii au pregătit și fișele cu portofoliile autorilor expuși. MAV 
--------------------
Profesorul Nazare a fost director timp de 16 ani al Casei Corpului Didactic, căreia i-a dedicat și o interesantă monografie, inclus în 2012 în ’Enciclopedia personalităților universale’.Absolvent al Facultății de Istorie la Universitatea din Iași, a urmat ulterior cursuri peste hotare, la Nottingham sau la Paris, la Centrul internațional de studii pedagogice. Redactor șef și director la ’Școala gălățeană’ și la alte publicații de profil, el a înființat editura cu același nume ca și revista, reușind performanța de a edita o sută de volume în același an, iar în reviste a publicat peste 500 de studii. În prezent este inițiatorul Salonului „Armonii de toamnă” și redactor-șef al revistei cu același nume, editat de C.A.R.P. Galați.

Niciun comentariu:

Ce înseamnă Centenarul Marii Uniri

 sigla oficiala  În anul 2018, comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român...

POPULARITATE